Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/more-smilies/more-smilies.php on line 72

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-static-front/sem-static-front.php on line 261
HoltenMortensen.dk - Anne, Christian, Sofie og nu også Thomas » Kirkefrokost og ugen der gik

Main menu:Kirkefrokost og ugen der gik


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Så blev det mandagen efter vores første kirkefrokost, og tid til at berette om den.
Som jeg tidligere har skrevet gik vi ud fra at der stadig var en del af danskerne der var på ferie, så vi fik en blid start. Vi tog fejl!!!

Efterhånden som ugen gik løb tilmeldingerne ind. Der var egentlig deadline torsdag, men vi var forberedt på at nogen ville komme lidt senere. Så der blev lavet mad til lidt plus og godt for det. Vi endte med at 45 voksne og 18 børn under tolv år, var tilmeldt så jeg var spændt på om maden ville strække. Jeg har aldrig lavet mad til så mange og det er ikke helt nemt at bedømme. Men da der var så mange tilmeldte var det umuligt for os at have det her i DR, så vi fik lov at låne restauranten nede på 1.sal.
Indbydelsen indeholdt bl.a. en beskrivelse af hvad man ville få for sine 50 HKD (ca 40 kr):

Menu

Fisk:
Sild med hjemmelavet karrysalat og løgringe
Tunmousse med hjemmebagt flüte

Div:
Salami med remoulade, rå og ristede løg
Skinke med røræg
Æg og tomat

Lunt:
Hjemmebagt leverpostej med bacon
Tarteletter med høns i asparges

Brød:
Hjemmebagt flüte
Hjemmebagt rugbrød


Kaffe, the og hjemmebagt banankage….

Det var dagens tilbud som der åbenbart var mange der synes lød godt )

Jeg brugte en del tid på at få det hele klar. Det er lidt af et puslespil at få til at gå op, for vi har ret begrænset med fryse- og kølepladsplads. Så det måtte nøje planlægges hvad der var plads til at fryse og lave det først. Det der så kunne holde sig på køl måtte laves fredag og lørdag, og det hele skulle så rettes an lørdag aften (hvor vi fik lov at benytte et køleskab i restauranten på 1.sal) og søndag morgen inden gudstjenesten kl.11. Jeg havde fået strenge instrukser fra Nyvej om at huske på øjet når jeg rettede an, så der var tomatroser på tunmossen, stjerneskårne tomater ved æggene og søvpapirspynt på skinkefadene. Er faktisk temmelig stolt af hvad vi der fik biks-bakset sammen. Vi havde lovet hinanden at vi skulle tage et par billeder så I kunne se hvor flot det var. Men inden vi var klar med det hele, væltede folk ind og så kunne man slet ikke komme til bordene med et kamera. Desuden havde vi også temmelig travlt, for når folk var klar til første omgang, var det tid at få lunet leverpostejen og tarteletterne, så det lune var klar når de var færdige med fisken.
Jeg havde heldigvis mulighed for at bruge det meste af dagen både torsdag, fredag og lørdag til mad. Christian og Hans-Aage tog så det tunge slæb, de var nemlig ude at hente donerede ting og sager til vores julebasar (18.nov). Indtil videre har vi vidst det meste af 100 kasser julepynt, tøj etc som alt sammen skal sælges på den store dag. Denne basar kommer til at fylde det meste af vores tid de næste måneder, så det skal nok nå at blive lidt presset. Men hold da op hvor var de kogte. De slæbte kasser fra div. lagerrum, ad lange gange uden aircon, ned i parkeringshuse uden aircon, hjem til sømandsklubben i TST (Tsim Sha Tsui) og få det bakset op på vores depot hvor der heller ikke er aircon. Christian havde forsøgt at forberede sig ved at tage tørt tøj med, men heller ikke det holdt længe. De sejlede begge to.

Der ud over skulle septembers kirkehilsen gøre færdig, og der havde vi også et par sider at få skrevet færdig. Dels lidt om hvad der er sket på havnen i sommer (’Havnen’ er fast ‘klumme’ hver måned), og dels en præsentation af os selv. Se kirkehilsnen på www.kirken.org.hk.
Så det har, som I kan høre, være nogle fyldt dage den sidste uge. Søndag har vi jo også altid en del skibe i havnen. Danish Room bliver brugt af både de unge og de lidt mere garvede søfolk. Men igår var der rigtig snak om gamle dage og sladderen gik om hvem der var hvor og om hvad de forskellige bekendte nu lavede etc. Hans-Aage var med og det er altså skægt at sidde og høre på når de snakker. Vi kan trods alt ikke rigtig snakke så meget med endnu, men pyt med det. Vi snupper en øl med dem, og folder lytlapperne ud. Men der blev hygget, røget og grinet en del og ved 23-tiden kørte vi de sidste ombord på skibet. Godt møre var vi da vi sad og kiggede på hinanden og klokken nærmede sig midnat. Det har bredt sig helt ind til i dag. Der har ikke været den store energi, men sådan er det. Derudover er jeg løbet ind i et mindre maveproblem idag. Det er ubehageligt når det står på, og man bliver helt flad. Men det skulle da gerne være ovre i morgen. Nu vil jeg så slutte for denne gang. Vi forventer et par søfolk om lidt. Hovmesteren på det ene skib skulle lige servere aftensmaden, så ville han kigge op. Så han kommer nok snart.

Ha’ det godt derhjemme og pas på hinanden. Mange knus til alle

Christian og Anne

Write a comment


Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 215