Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/more-smilies/more-smilies.php on line 72

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-static-front/sem-static-front.php on line 261
HoltenMortensen.dk - Anne, Christian, Sofie og nu også Thomas » En super tur

Main menu:



En super tur


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Lørdag d. 8.juni

I torsdags tog Hans-Aage os med på en supertur, en rigtig Anne-tur D

Over middag kørte vi til Sha Ting (en bydel) hvor vi var i Ikea! Det var vildt at opleve at noget så langt væk kan være så meget det samme. Det var de samme ting de solgte og hele opsætningen var som havde vi været i Ikea i Danmark. Vi startede med at spise frokost i deres cafeteria, selvfølgelig en omgang svenske kødboller.

Vi fik købt lidt småting, et ekstra lagen til vores enorme seng, lidt kopper til Danish Room, lidt stearinlys mm.

Efter at have fundet vej ud af dette enorme møbel-og-altmulig-mekka (ikke så svært da det jo er en vej der fører en hele vejen igennem), kørte vi videre mod Tao Fung Shan, hvor Det Lutherske Fakultet her i Hong Kong ligger.

Tao Fung Shan blev grundlagt af nordmanden Reichelt som startede nordisk buddistmission. I dag hedder det Aeopagos og pga. Reichelt opkøb af et fjernt smukt bjerg, som i dag ikke er så fjernt, er Aeopagos et af verdens rigeste missionsselskaber. Det blev oprindelig grundlagt som et sted hvor omvandrende buddistmunke kunne komme og diskutere tilværelsens store spørgsmål og møde kristendommens svar på nogle af disse spørgsmål. I 1992 blev Lutheran Theological Seminary (LTS) startet i Hong Kong. Så vidt jeg forstod, havde det tidligere været i Kina, men måtte flytte til Hong Kong.( se mere om LTS på http://www.lts.edu/).

På dette Teologiske Fakultet vi igennem de sidste ca. 12 år haft en dansker siddende, Nikolaj Frøkjær-Jensen. Nikolaj har dels kørt noget undervisning og dels arbejdet på en Ph.d. Vi mødte ham og hans kone Marianne, og deres to skønne piger (Nina på 13 og Asta på 3) til en middag hos HÅ den anden dag.

Nikolaj modtog os på LTS og gav os en super rundvisni ng, sammen med døtrene. Desværre får vi nok ikke set dem mere. De rejser hjem til Danmark om et par dage efter at have været herude i en årrække. Kan forstå på HÅ at de har været en stabil del af menigheden herude og vil blive savnet af mange.

155_5501.jpg Som sagt viste Nikolaj og pigerne os rundt på LTS og jeg beslutte de at jeg vil se om ikke det bliver muligt at følge et fag eller to mens jeg er her. De har et flot fagudbud med en stak af super muligheder, problemet bliver bare at vælge ) Desværre bliver det nok først til foråret, da basaren kommer til at tage alt vores tid her i efteråret. Så nu må vi se. Det er jo desværre heller ikke sådan at undervisningen er gratis som hjemme i DK, så man skal ville det hvis man melder sig til.

Men som sagt er Tao Fung Shan et fantastisk sted. Når man kommer nede fra den osende storby, med neonlys, beton og skyskraber ståhej, er det en lease for sjælen at komme op hvor der er grønt og hvor kæmpesommerfugle elegant svævede os om ørene. Bygningerne er holdt moderne, men stadig i en smuk kinesisk stil. Hele gården imellem bygningerne blev gennemløbet af et lille vandløb med damme med karper og andre fisk. Alt sammen noget med ikke-lige linier og med ro og harmoni som det bærende. Hele stedet emmede af en god forbindelse mellem kristendom og buddhisme.

155_5504.jpg

Billedet er taget i et af kirkerummene.
Til venstre ses et kors der er stillet i en
lotus (symbolet på det fuldendte, så vidt jeg ved) og til højre ses en døbefond, hvor pagoden danner låget og kan tages af. Super smukt synes jeg.

Efter en rundvisning på biblioteket, kirken m.m. gik vi et stykke ned 155_5507_r1.jpggennem skoven til det store kors der kan ses i miles omkreds. Her var en lille pavillon hvor vi satte os og sludrede mens vi nød den fantastiske udsigt. De kinesiske tegn på 155_5508.jpgkorset betyder ’det er fuldbragt’, korsordet fra Johannesevangeliet.

Imens vi sad der og sludrede var der liv og glade dage omkring os. Dels løb pigerne og legede og fja155_5505.jpgntede, både med hinanden og med os.

Dels var der en konstant myldren af kæmpe myrer, og en sværmen af sultne myg (første gang vi har mødt dem hernede). Myggene synes også jeg var sød, så jeg har ikke bestilt andet end at kradse mig over det hele de sidste dage. Men på trods af myg, en fantastisk eftermiddag med nogle meget søde mennesker.

Write a comment