Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/more-smilies/more-smilies.php on line 72

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-static-front/sem-static-front.php on line 261
HoltenMortensen.dk - Anne, Christian, Sofie og nu også Thomas » Starten på Sofies liv

Main menu:



Starten på Sofies liv


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Først vil jeg gerne sige undskyld at vi ikke har været bedre til at få skrevet og lagt billeder op af vidunderet. Men for det første tager alting utrolig lang tid (alle havde sagt det, men alligevel kom det bag på os?!?!) og dernæst har vi brugt alt overskydende tid til bare at beundre vores lille vidunder.

En af de ting som vi ikke har fået offenliggjort her på siden, er at vores prinsesse skal hedde Sofie )

IMG_6224_x500.jpg

En anden ting som ligger os vældig meget på sinde er at få sagt tak!
Der har været en helt enorm deltagelse i vores datters kommen til verden, meget meget større end vi nogensinde havde kunne drømme om. Så mange mennesker, der har delt vores lettelse og vores drøm, der endelig er gået i opfyldelse. Så mange af jer har sendt breve, blomster og pakker, at jeg tror at pakkeposten efterhånden kender os personligt *S*
Vi har endnu ikke fået sagt jer tak, men I skal vide at vi er dybt og inderligt taknemmelig for alle gaver og især alle de tanker der ligger bag. Ikke bare tøjet, blomsterne etc er gaver - men især er det en stor gave at vide at så mange dejlige mennesker tager del i vores liv!
På en måde fornemmer jeg at Signe har været meget med I hele forløbet her. Vores tab var ikke bare vores, men mange af jer der fulgte vores liv, var også fortvivlede over hendes død. Af samme grund har vi også følt et kollektivt lettelsens suk, nu da vi endelig kunne få en levende baby med hjem ) Tænk at være så priviligeret at så mange mennesker har været deltagende i vores drøm! Og tænk at Sofie får alle disse dejlige mennesker og alle deres kærlighed i sit liv - det er da mirakuløst!!!
Og hun er vores lille mirakel. Tænk at være født samme dag/nat som Jesus - især når ens mor er præst ) Jeg føler at vi fik livet igen julenat - som da frelseren kom og skabte lys i mørket, julenat.

Det er nu mandag og Christian er taget afsted på sin første arbejdsdag - træt efter en nat med megen gråd. Vi savner ham selvfølgelig allerede, for det har været rigtig dejligt at være herhjemme sammen. De første uger har været en stor tid, fyldt med følelser. Vi har holdt fast i at vi ikke ville have for mange besøg, men bruge tiden på at lære Sofie at kende, og det har været godt. Vi har fået kigget på hende i timevis, vi har gået tur med hende, vi har fået gang i amningen og vi har fået delt hende med det meste af hendes familie - hvilket har været fantastisk!
(Her vil jeg lige indskyde, at vi endnu engang må være taknemmelige for at vores familier kommer fra flere dele af verden. På den måde har vi mulighed for at bedsteforældrene kan få navne for bedsteforældre på deres sprog. Således har Christians familie de færøske udtryk (omma og abbi), og Faleh det arabiske udtryk (djido) for bedstefar - vældig praktisk ) )

Om fødslen:
Julen holdt vi her i Århus, for at være tæt på Skejby hvis nu hun valgte at komme før tid, men det regnede vi nu ikke med. Vi havde så travlt op til jul at det eneste der gjorde at vi huskede at der snart ville komme baby, var mit tiltagende bevægelsesbesvær, træthed og kæmpe mave ) Det var jo også snart jul og….. Det var en travl tid, men på mange måder, tror jeg at det var godt at vi ikke havde en lang barsel forude til at gå og gennemtænke detaljerne og blive urolige.
Men tilbage til julen, som var et par dejlige dage sammen med Helle, Ebbe, Lærke og Peter. Efter en skøn juleaften, var vi alle gået til ro ved minatstid (Helle i kælderen og de andre hos min faster).
Klokken 3.15 var jeg oppe og tisse, og da jeg kravlede i seng igen, væltede vandet ud af mig! Jeg sprang ud af sengen igen (så meget som man nu kan springe, når man er en hval!?!), helt befippet og Chr var også hurtigt lysvågen. Vi fik ringet til Skejby og fik afvide at de gerne ville se os. Nu var der bare lige den lille detalje at vi ikke havde fået pakket den taske, som man tager med på sygehuset, så det måtte Chr igang med, mens jeg bare stod og lod vandet løbe ud og vi grinede fjoget til hinanden.
Vi var på Skejby klokken 4.15 hvor vi fik en jordmoder, som kørte strimmel og undersøgte hvor langt jeg var i fødslen. På dette tidspunkt var veerne igang, og jeg var meget spændt på hvad hun ville sige. Det skulle vise sig at de plukveer jeg havde haft hele juleaften, havde gjort en stor del af forarbejdet og jeg var allerede 2-3 cm åben - fantastisk!!!
Ved 5-tiden kom vi på fødestue og vi fik ringet og vækket Lærke, som skulle være med til fødslen. Nu var veerne ved at bide for alvor, og jeg var efterhånden ikke særlig nærværende - fuldt Koncentreret om at trække vejret og arbejde med veerne.
Klokken 6.30 kom Lærke. Klokken 7 var der vagtskifte og vi fik ny jordemoder. Inge, den nye jordemoder, undersøgte mig og kunne konstaterer at jeg var 7 cm åben. Der altså godt skred i det, hvilekt var en stor lettelse, for kors hvor havde jeg ondt på det tidspunkt. Inge var rigtig god til at guide mig igennem arbejdet med veerne, så efter hun kom, fik jeg arbejdet super med veerne og jeg vidste nu også at det gik støt fremad. Klokken 8.45 fik jeg pludselig presseveer. At smerterne pludselig flyttede sig og blev SÅ anderledes, gjorde mig temmelig forskrækket. Men jeg kom op på fødebriksen, og så var det ellers bare at presse. Jeg troede at det ville være tre pres og så var det slut, men nej, det tog 5 kvarter. Jeg svedte og skreg, for pyha det er altså hårdt! Lærke sagde bagefter at hun var helt bange for at mine blodåre i brystkassen ville springe når jeg pressede. Jo, det er de vildeste naturkræfter der griber én - kræfter man ikke troede man havde.
Hun er født 9.57 og billederne kan i se nedenfor ) Hun var temmelig trykket og blå, fyldt med fosterfedt og ikke særlig køn - men trods dette var hun det skønneste jeg nogensinde har set )

De næste timer gik med at mormor, morfar og morbror Peter kom og så hende. Peter var med til at veje hende, og han var SÅ stolt (jeg synes det er så dejligt at tænke på at jeg var med til at måle og veje ham da han blev født, og nu gør han det samme for min datter. Det er da fantastisk at vi kan dele sådanne oplevelser i familien!!!!).
Efter alt det praktiske, tog familien hjem, og vi fik tid til nærstudere hende og være sammen om hende, bare Chr og jeg.

Herefter blev vi indlagt på barselsgangen, hvor vi lå de første to dage af hendes liv, før vi endelig kunne bære hende over tærsklen til vores alle 3s hjem (mærkeligt at være 3 i familien). Det har jeg drømt om siden Signe - at få lov til at bære en baby ind i vores liv, og nu er det virkeligt!

På alle måder har de sidste 14 dage været fyldt med store følelser. Fantastisk glæde, smerter efter fødslen, finde navn, lykke, ekstra vasketøj, hormoner, opleve hende og ikke så meget søvn - alt sammen en del af det at der er flyttet en lille størrelse ind i lejligheden og ind i vores liv. Jeg har hørt så mange fortælle om det, men alligevel er det anderledes end jeg havde regnet med. Derfor skal de næste dage også bare bruges til at Sofie og jeg skal finde en rytme i hverdagen, for alt er så anderledes og så afhængig af hende. hvornår sover hun? hvornår skider hun og hvornår spiser hun. Ja det lyder så simpelt, men på en eller anden måde er det bare ikke så enkelt - i hvertfald ikke endnu!

IMG_6221_x500.jpg

For eksempel vil vidunderet nu have min opmærksomhed, så jeg vil få afsluttet denne beretning for nu )

Endnu engang tusind mange mange tak for alle de mange gaver og tanker I har sendt og forhåbentlig fortsat vil sende Sofie!

Write a comment






Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 215