Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/more-smilies/more-smilies.php on line 72

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-static-front/sem-static-front.php on line 261
HoltenMortensen.dk - Anne, Christian, Sofie og nu også Thomas » Tja, samme overskrift – endelig nyt

Main menu:Tja, samme overskrift – endelig nyt


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Sofie37.jpg_Først et par charmebilleder ) ____ Sofie401.jpg
.

For noget siden var der en der beklagede sig over at vi ikke updatere hjemmesiden. Jojo sagde jeg, jeg har lige gjort det, men hun mente ikke der var skrevet noget siden oktober. Jeg protesterede vildt og inderligt, for jeg har jo lige skrevet herinde!?! Men nej….jeg ser nu at det jeg skrev for hvad der føles som et par dage siden, nærmere er 5 måned siden - ups!

Nå, men jeg vil skrive lidt. Det er bare så svært at vide hvor man skal begynde når tiden går så hurtigt!!!

.

December

December belv en hektisk tid. Jeg vidste at præster havde travlt i julen, men at vi skal med til så mange juleafslutninger var jeg ikke klar over! Der er juleafslutning med spejderne, med vuggestuen, med begge skoler både - store og små, med dagplejerne, med børnehaverne, med senioklubben, på plejehjemmene osv osv

Endnu engang er jeg dybt og inderligt taknemmelig for at jeg har min kollega, Helle, at læne mig op ad, ellers var jeg gået helt ned med flaget!

Oven i alt dette er der, af en eller anden grund, en del der dør omkring jul, så der skal også lige puttes nogle begravelser og bisættelser ind.

For at det så ikke skal være løgn, blev både jeg og Sofie syge lige op til jul – øv.

.

Juleaften

Nå, men vi kom igennem hele december og endelig blev det selve juleaften. Det er sådan, at vi ikke har nogen kirke i øjeblikket, da den er ved at blive restaureret. Mens dette står på har vi indrettet kirkesal i vores sognegård. Vi var derfor temmelig spændte på hvor mange der gad komme og fejrer jul, når der ikke var kalkede kolde stenvægge omkring os.

For at få folk til at komme havde vi derfor lavet en særlig gudstjeneste, og kaldt den ’Det var lige oppe over i Bethlehem’.

Når folk ankom stod der ved byskiltet en romersk legionær som skrev alle i mandtal, inde havde vi indrettet en stald med halm, dyr (skåret ud i træplader og malet) og med dyrelyde fra en computer og ikke mindst den tomme krybbe(Jesus barnet var jo ikke født endnu). Ude foran vinduet sad en flok hyrder ved et bål og passede sine (udstoppede) får.

Det kom til at virke rigtig godt og vi havde ca 100 til gudstjeneste til hver af de 3 ’forestillinger’.

Sofie41.jpg_Stalden i Betlehem____Sofie42.jpg_Og verden skulle skrives i mandtal__

Sofie43.jpg___Der var ikke plads til dem i herberget__Sofie54.jpg_Hyrderne på marken.

.

Juleaften holdt vi i sommerhuset hvor vi fik besøg af Christians far Tummas Juel (abbi), hans kone Janne (bedste) og hans mor Lisbeth (omma). Quinderne havde rigtig hygget sig og  havde forberedt konfekt, bagt småkager mmm til den helt store guldmedalje.

Sofie44.jpg_Disney juleshow bliver klart også en Sofie-juletradition__Sofie45.jpg_Juleaften i familiens skød__Sofie46.jpg__Hmmm andesteg!

Det blev en alletiders juleaften, med and på weberen, ris a’lamande, et hav af gaver og et yndigt juletræ pyntet langt udover alle kunstens regler :o)

Sofie47.jpg _En dejlig julenisse__Sofie48.jpg_Jubiiiii en gave til mig

.

Fødselsdag

Sofies fødselsdag blev også en rigtig dejlig dag. Det er ikke det nemmeste at samle mennesker første juledag, men knap 17 mennesker trodsede vejrets luner og tunge julemaver og kom til boller og lagkage.

Sofie fik en kvart lagkage helt for sig selv, som hun kunne spise og grave i med fingrene - tror det var en stor oplevelse for hende, i hvert fald blev det noget af en opgave for os andre at gøre barn og hus rent bagefter hahaha )

Sofie49.jpgBilled1 _Sofie50.jpgBilled2_Sofie51.jpgBilled3_Sofie52.jpg_Billed4

__

Sofie53.jpg_Alle de søde fødselsdagsgæster der kom langvejs fra___

Tja så blev det sengetid

Skriver videre en af dagene

.

Så gik der igen, noget tid, men jeg tager tråden op igen og hvem ved måske når jeg en dag at få denne side up to date?!?!

Nytår

Nytåret holdt vi, vanen tro, på Holmstruphøjvej hos Karina og Thomas. Endnu en dejlig aften i gode venners lag. Baren var som altid velassorteret og efter en skarp jagt i byens butikker, lykkedes det også at skaffe frisk mynte, så der kunne laves moqitos – så var baren komplet!

Det er lidt skægt at se tilbage på sig selv for få år siden og så idag. Når klokken er 01.00 er der flere af os der er ved at gabe kæberne af led og bekymrede tænker på hvordan det bliver at skulle op klokken –bip–. Jeg er pludselig selv blevet en af de kedelige børnefamilier jeg gjorde lidt nar af for få år siden – tja sådan kan det vel gå :)

Ferie

Efter en lang december havde jeg lidt ferie i begyndelsen af januar. Vi hade snakket om Ægypten og mange andre eksotiske steder, men endte med….en tur til Sverige.

Jeg har aldrig været i Lund og ville rigtig gerne se domkirken i Lund og opleve den vigtigste studieby i Norden.

Vi havde fundet en billig tur med hotel og spisning på et godt hotel i centrum af Lund, og vi havde en rigtig dejlig tur. Lund var knap så eksotisk og knap så varm som Ægypten, faktisk var der usandsynligt koldt den weekend! Jeg håber derfor engang at få lov til at opleve Lund ved sommertid, hvor man kan gå rundt og hygge sig i gaderne og ikke fryse tæerne og næsen af efter 10 minutter ude.

Men en dejlig familieweekend blev det til, hvor vi kom lidt væk og og havde nye oplevelser med hjem.

.

Sofies hjerte

En anden ting vi skulle igennem lige op til jul var at Sofie skulle have sit hjerte tjekket på Skejby sygehus. Jeg ved ikke om jeg har skrevet om det tidligere, men da Sofie var 4 mdr fik vi konstateret at hun har et hul i hjertet. Det er efter sigende en ret harmløs hjertefejl, men jeg synes nu det er slemt nok at der overhoved er noget galt med hende – og så hjertet!! Hun har et hul i skillevæggen mellem højre og venstre forkammer. Alle mennesker har dette hul når man er fostre, men det lukker sig når man bliver født og blodet skal rundt om lungerne. Hos Sofie har det ikke lukket sig, og det er for stort til at det vil lukke sig når hun vokser. Spørgsmålet har nu været hvad der skal gøres ved det, og de holder derfor øje med hende og hvordan det udvikler sig. Som det ser ud nu skal hun have det lukket med det lægen kalder en kiks. Det vil sige at man går ind i blodbanerne i lysken og følger årene op til hjertet fra begge sider. Inde i hjertet lukker man så hullet med en lille klap på hver side, som med tiden vil vokse ind og blive end del af hendes eget væv.

Det er heldigvis dygtige læger der tager sig af hende og vi er glade for og trygge ved Skejby sygehus. Den type operation hun skal igennem, vil de ikke lave før hun vejer 15 kg, men med den store pige vi har, kan det jo også komme før vi aner det :)

.

Udviklingsmæssigt er der sket rigtig meget med Sofie fra siden jul. Fra at have været en baby, der smilede og var sød og nuttet, blev hun, omkring jul, et lille menneske med en vilje. Hun fandt ud af at hun havde magt over mange ting i livet - hun kunne få ting til at ske, og ved at gentage ting fik hun erfaringer hun kunne hente frem igen. Hun begyndte at skelne mellem hvad hun kunne lide og ikke lide (ikke at hun er kræsen), og giver udtryk for om tingene er gode eller dårlige (i hendes smag).

Det var også omkring jul at hun begyndte med de første tegn. Jeg har i adskillige måneder brugt nogle meget simple tegn til at understrege ord som: spise, drikke, sut, far osv. Det føste tegn hun brugte var tegnet for sut og derefter spise. Jeg troede bare hun sagde sut (tegnene for sut og spise ligner hinanden), men hun blev ikke til freds med sutten og blev ved med at pege på munden.

Igennem de sidste uger er hun blevet tydeliger og tydeligere i sine tegn og hun er også begyndt at sige ord som bog, sko og vov-vov(alle dyr siger vov-vov, undtagen elefanten som siger….nej, det kan ikke skrives :)). Vi er ikke længere i tvivl om at hun forstår alt hvad vi siger til hende og det er fantastisk at opleve hvordan vi får mere og mere feedback fra hende.

Jeg synes det er så stort at følge hende og opleve hvordan et et menneske og en personlighed bliver til. Der udover er hun bare en vidunderlig pige, som er glad og charmer alle hvor hun kommer frem.

Ord hun kan dd: bog, bøh (betyder hue. Vi siger bøh når vi trækker huen ned over hovedet, så Sofie tror en hue hedder bøh :)), sko, mor, tak

Tegn hun bruger tydeligt: far, sut, spise, drikke, hund, bog, bad, hvor-stor-er-du, sove/træt, lys/lampe og hun vinker og klapper på ’komando’.

Når man spørger, hvor er…. peger hun på: Tykke mave, næse, mund, hånd, øre, hår, hånd, ben, øje, tæer.

Hvis jeg på noget tidspunkt har været i tvivl om hvorvidt babytegn var en god ide, så er jeg det ikke længere. Sofie har slet ikke samme problemer med at udtrykke sig, som de andre børn i hendes mødregruppe, op det er rigtig godt for både hende og os!

Og så er hun syg i disse dage. Hun har ellers været meget lidt syg, og ud over den omgang snot og hoste vi havde før jul, har hun ikke fejlet noget. Nu er hun så igen helt vildt snottet og det løber ud af både øjne, næse og mund.

Hun har feber, og er pjevset, men ellers tager hun det pænt. Forældrene er dog ved at være lidt klatøjede efter ikke at have sovet i 3 nætter. Hun har svært ved at få vejret og græder hver gang hun taber sutten el.lign. Det betyder at hun har ligget hos os de sidste nætter og mere eller mindre kun har sovet når hun lå i mine arme.

(Det skulle vise sig at hun både havde øjnbetændelse og mellemørebetændelse, så hun er nu på en 7 dages penicilinkur. Indtil videre har det taget over en uge, men NU trænger vi vist også alle sammen til at hun skal op og lege med de andre børn i dagplejen imorgen!)

Nå. Lad os håbe at der nu ikke går så længe før jeg får skrevet igen, Jeg ville jo så gerne føre alle detaljer omkring Sofies udvikling ind her, men tja….

Pt har hun 10 tæner de 4 foreste tænder i overmunden men kun de 3 i undermunden + 3 kindtænder

.

Den anden dag skulle jeg give hende medicin. Efterfølgende roste jeg hende og sagde at hun var dygtig til at tage sin medicin - hvorefter hun gjorde tegnet for rosin! Tja, der er altså også mange ord der ligner hinanden! Hun fik selvfølgelig en rosin )

Comments

Trackback from Антон Павлович
Time: March 24, 2010, 1:08 pm


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Я бы с такими в кроватке поболел ….


_Først et par charmebilleder ____
.

For noget siden var der en der beklagede sig over at vi ikke updatere hjemmesiden…..

Trackback from Kylie Batt
Time: April 20, 2010, 5:20 pm


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

супер:))))…


_Først et par charmebilleder ____
.

For noget siden var der en der beklagede sig over at vi ikke updatere hjemmesiden…..

Trackback from Kylie Batt
Time: May 3, 2010, 12:29 pm


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Я точно знаю, что это - ошибка….


_Først et par charmebilleder ____
.

For noget siden var der en der beklagede sig over at vi ikke updatere hjemmesiden…..

Trackback from Kylie Batt
Time: May 4, 2010, 1:16 am


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Я извиняюсь, но, по-моему, Вы ошибаетесь. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, пообщаемся….

Jeg protesterede vildt og inderligt, for jeg har jo lige skrevet herinde!?! Men nej….jeg […….

Trackback from FreeDen-441
Time: May 21, 2010, 3:04 am


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

FreeDen-441…

какой сайт по современным телевизорам http://alltvset.ru/ , найдете там много полезного материала…