Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/more-smilies/more-smilies.php on line 72

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-static-front/sem-static-front.php on line 261
HoltenMortensen.dk - Anne, Christian, Sofie og nu også Thomas » så gik december…..

Main menu:så gik december…..


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Og sådan lakker december pludselig mod enden.
Det har været en god måned. En måned vi alle havde set meget frem til: Julesok, Julefrokost for danskerne, nativitiplay i skolen, juleferie, Omma der kom på besøg, Christians tur til Sydafrika, besøg af mine søskende, jul med (kun) en skandinavisk gudstjeneste, fødselsdag, nytår og en masse rigtige hyggelige stunder med venner og familie imellem det hele.

Her juledag ser jeg tilbage på en måned der er fløjet af sted uden på nogen måde at have været hektisk, sammenlignet med vores december i DK, som altid er fyldt med juleafslutninger både privat og arbejdsmæssigt.

Som sagt er det juledag – Sofies fødselsdag. Det er lidt specielt at have et autistbarn som er fuldstændig kvæstet ovenpå juleaften og som på den ene side gerne vil fejres og på den anden side ikke magter det på denne dag. Men synes faktisk vi har fundet en rigtig fin balance vi alle har kunne være i. Der er blevet bygget en del lego og har været rigtig meget nærvær og kvalitetstid, både om lego og andre gaver – samtidig med at vi alle har haft brug for at stene og finde os selv efter dagen i går. Vi startede dagen med fødselsdagssang og her sidst på eftermiddagen blev der bagt bolle og lavet kakao, hvilket var en af de ting Sofie havde ønsket sig på sin fødselsdag.

24/12
Som så ofte før stod jeg tidlig op for at få vendt dagens prædiken. En prædiken som var enkel og handlede om at føle sig hjemme og at være hjemme i Ham der var hjemløs i verden. Men også en prædiken som var helt anerledes end nogen juleprædiken jeg ville have kunne holde i dk, fordi størstedelen af tilhørende her er erfarne kristne og dermed har en anden forståelsesramme at tale ind i. Desuden er det mennesker som er vandt til lægledede gudstjenester, og dermed selv er en aktiv del af gudstjenesten både med sang, bøn, læsninger, musik, krybbespil etc. Noget jeg lige skal vænne mig til når jeg er vandt til at der er mig der planlægger og afholder gudstjenester. Kan mærke at det er en proces for mig at give slip på ’min’ gudstjeneste. Egentlig ikke så meget i udførsel, men nok mest i planlægningen.

Gudstjenesten blev holdt i Annes have på Scripture Mission med efterfølgende putluck (sammenskudsgilde).
Vi var hjemme ved 15 tiden og 17.30 kom Simon, Mette og Samuel med lækker rødkål, risalamande, rødvin og meget andet godt til julemaden. Ænderne var stegt dagen før så det var ’kun’ flæskestegen der skulle steges d.24.. Det endte i lidt af en farse, idet vi for det første ikke fik stegen i ovnen til tiden, da vi ikke kunne få fat på nøglen til huset. Da vi kom ind var den slet ikke tøet op, på trods af at den har ligget to døgn i køleskabet. Så det endte med at vi ’kun’ spiste and, fordi stegen ikke blev færdig før senere – sådan kan det gå og der var vist ingen sure minder.

Ungerne var usædvanlig medgørlige! Der var ingen plagen eller græden – de hyggede sig og glædede sig. Der ud over var de umådelige gode til at give og få gaver og være søde og ivrige over, ikke bare egne gaver, men også på de andres vegne. Den-stolte-mor :)

Det var en lille smule om julen. Håber på et tidspunkt at få mulighed for at sætte nogle billeder på så I kan se hvordan jul i Tanzania Danish-stil kan være 8)

Stor tak skal lyde, både til dem der har sendt gaver med herned, til dem der har slæbt dem og for alle de mange skønne julehilsner vi har modtaget fra nær og fjern

Glædelig jul til alle jer - fra os i varmen i Tanzania